higienasprasibas.lv

Šobrīd ir iespējams tālmācības ceļā iziet "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā" un " Skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanai noteiktās minimālās higiēnas prasības" kursus, kas salīdzinājumā ar parastām apmācībām ir ātrāk, lētāk, bez papildus izdevumiem, patstāvīgi, piemērotā laikā (24 stundas diennaktī) un neatkarīgi no vietas (kaut mājās)

Sanitārais minimums ir minimālo higiēnas standartu kopsumma, kas jāievēro, lai nodrošinātu cilvēku veselību un drošību. Šie standarti attiecas uz ēdināšanas iestādēm, viesnīcām, publiskām sanitārām telpām un citām vietām, kur cilvēki parasti atrodas.

Sanitārais minimums ietver vairākas svarīgas higiēnas prasības, tostarp:

  1. Rūpīgu roku mazgāšanu: Lai novērstu infekcijas pārnesi, ir svarīgi regulāri un pareizi mazgāt rokas.

  2. Dezinfekciju: Dažādas vietas, piemēram, virtuves, tualetes un publiskās sanitārās telpas, jādezinficē, lai nodrošinātu veselību.

  3. Higiēnas līdzekļu izmantošana: Lietot vajag tikai tīrus un dezinficētus higiēnas līdzekļus, piemēram, dvieļiem un tualetes papīram.

  4. Infekcijas kontrole: Ir jāveic pasākumi, lai samazinātu infekcijas izplatīšanos, piemēram, izolējot slimos cilvēkus un rūpīgi dezinficējot infekcijas avotus.

  5. Personīgā aizsardzība: Ir jāizmanto personīgā aizsardzība, piemēram, cimdi un maskas, lai aizsargātu sevi un citus no iespējamām infekcijām.

  6. Pārtikas higiēna: Pārtikas ražošanas, apstrādes un pārdošanas vietās jāievēro stingri pārtikas higiēnas standarti, lai novērstu pārtikas infekcijas.

Sanitārais minimums ir svarīgs, lai nodrošinātu cilvēku veselību un drošību un ir obligāts visās valstīs. Tikai ievērojot sanitāro minimumu, var nodrošināt veselīgas un tīras vides veidošanu cilvēkiem.

Visas HIGIENASPRASIBAS.lv apmācību programmas ir licencētas Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā!


Sīkāk ŠEIT